Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  ONLINE-intervjuu Microsoftiga 28. oktoobril 2013 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Mnator
HV Guru

liitunud: 18.10.2007




sõnum 29.10.2013 08:26:54 vasta tsitaadiga

MS enda huvid ei ole kuigivõrd erinevad usa seadustest ja usa organite tegevusest (ja sama kehtib kõigi vene ja hiina ja muude suurriikide firmade kohta), seega nad täidavad usa seadusi, nad on ise nende kehtestamisele kaasa aidanud ja usa organitele volitusi andnud (saavad vastutasuks äriinfot).
Kõik muu on täielik hämamine, nagu ka siin MS esindaja enamus "vastuseid".
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
matzz007
HV veteran
matzz007

liitunud: 12.06.2006




sõnum 29.10.2013 09:22:14 vasta tsitaadiga

kaabakas kirjutas:
Microsoft kirjutas:
kaabakas kirjutas:
Millises mahus tehakse NSAga koostööd Eesti kodanike järel nuhkimiseks?
Millise seadusliku raamistiku alusel müüakse Eesti riigiasutustele operatsioonisüsteeme ja rakendustarkvara, milles on avalikult teada tagauksed teise riigi luureasutuste tarbeks?
Millistel kolmandatel riikidel on ligipääs nimetatud tagaustele?
Kas regioonijuhi lojaalsus langeb antud küsimustes pigem riigi või tööandja poole ja milliseid praktilisi tagajärgi sellel on?

Microsoft ei jaga oma klientide andmeid. Me täidame riikide seadusi ja vajadusel vastame ametlikult esitatud infopäringutele.


Seda vastust ma juba teadsin. See vastus on minu küsimuste lähtepunkt, mitte vastupidi.

Microsoft vastab infopäringutele - järelikult andmeid siiski jagatakse. Ma ei hakka siinkohal isegi leiutama, mis sorti 'infopäring' on NSA rack ruuteri küljes.
Milliste riikide seadusi järgitakse? Kui NSA esitab USA territooriumil Microsoftile infopäringu Eesti territooriumil asuva kliendi/seadme kohta, kas Microsoft järgib USA seadust ja rikub Eesti oma, või järgib Eesti seadust ja rikub USA oma? On seal mingi kolmas tee?

Tagauste küsimus. Me teame, et USA seadusandlus nõuab sidevahenditesse tagauksi. Me teame, et Microsoft järgib seda seadust. Need tagauksed on järelikul Eesti riigasutustele müüdud tarkvaras sees? Sarnased seadused on ka Hiinas, Venemaal? Kui suur on see seltskond, kes meie kaitseministri arvutis kordamööda minesweeperit mängib?

Ja ärgem unustagem lojaalsuse küsimust.


Rain Laane minu info kohaselt on MSi Baltikumi juht, seega ma ei oleks nii kindel, kas talle sellist infot jagataksegi. Pealegi olles realistlikud, kui tal see info ka peaks olema, usud, et ta tõesti võib sellist infot jagada?

_________________
Project Wooden Case
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Betamax
HV Guru
Betamax

liitunud: 29.05.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.10.2013 09:24:23 vasta tsitaadiga

matzz007 kirjutas:
Betamax kirjutas:
Microsoft kirjutas:
Betamax kirjutas:
Miks on OEM litsentside aktiveerimiskordade arv piiratud? Siinkohal pean silmas asjaolu, et litsentsivõti muutub kasutamatuks pärast teatud korda aktiveerimisi ja MS Eesti klienditoest tuli info, et ainus arvutile toimiv võti saada, on arvuti tootjalt uus tellida, mis otse loomulikult maksab raha.

Aktiveerisin ühe võtmega nelja arvuti Windows 7 Professionali. Ehk siis downgrade (loodetavasti tead, mis see on ja kuidas see käib) Windows 8 Pro pealt Windows 7 Pro peale. Pärast seda mõned kuud hiljem oli vaja arvuti, millega see kood kaasas oli, üle installida ja enam aktiveerida ei saanud. Ülejäänu on eespool kirjas.

No MS Eesti klienditugi väitis, et see piiratud aktiveerimiskordade arv ongi nii ette nähtud, kuigi isiklikult kuulsin sellest esimest korda. Oleks ka olnud meeldiv tema poolt saada hoiatatud aktiveerimiste ajal, et selline asi võib juhtuda - ütlesin talle telefonitsi, et aktiveerin ühe võtmega mitut Windowsit järjest. Samas ei avaldanud ta mitu aktiveerimiskorda ette on nähtud ühele litsentsivõtmele. Seda arvu sooviks samuti nüüd teada.


OEM võti on arvuti komponent, mis on mõeldud kasutamiseks konkreetse arvutiga, sest see on seotud emaplaadi seerianumbriga. Tavakasutaja ei installeri uut Windowsi rohkem kui paar korda terve eluaja jooksul. OEM ei ole mõeldud teisele arvutile installeerimiseks.

Selle peale tekib küsimus, et milleks seda downgrade'i võimalust siis pakkuda üldse? Microsoft tavakasutajal OEM tarkvara oma lehelt alla ei võimalda laadida - seda peab otsima kolmandate osapoolte käest. Ja teiste arvutite OEM võtmeid laenata ka ei saa, sest need võivad kasutuks muutuda. Üpris nigelate tagajärgedega pakkumine, ütleksin selle peale.


Downgrade on võimalik, loe selle kohta rohkem siit : http://www.microsoft.com/OEM/en/licensing/sblicensing/Pages/downgrade_rights.aspx#fbid=9-Yvy7JQgmT

Nagu Microsoft kirjutas, siis tegu on OEM litsentsiga, mis ei olegi mõeldud kasutamiseks erinevate arvutite vahel. See, et sina otsustasid paigaldada neljale masinale sama võtmega Windowsi, on su enda viga, et sa ei lugenud läbi tingimusi.

Thanks for pointing out the obvious doh.gif
Kui ma hakkaks nüüd nende eelpool toodud juhendite järgi "tasuta" downgrade'i tegema, siis maksaks ma kõigepealt installika eest ja siis veel võtme eest veel lisaks. Samahästi võiks juba poodi minna ja plaadi koos võtmega osta - tuleb odavam ja ei pea ootama. See tee on mul juba läbi käidud - ükski System Builder ega OEM ei anna sulle tasuta võtit ega installikat.

Ega vist muud öelda ei saa tõesti, et oma viga, et Microsofti tooteid kasutan. Litsentsipoliitika on Microsoftil selline, et vist peaks juristi palkama.

Viimane jama litsentsiga oli äsja Office 2010 puhul, kus Arvato Services-nimelisest kohast tuli litsentsitingimustega seonduvale küsimusele üks vastus ja seejärel hiljem kõrgemalt tasemelt küsides (kusagilt Ida-Euroopa turu peakorteri esindajatelt), tuli risti vastupidine vastus.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
peacemaki
HV kasutaja

liitunud: 10.05.2005




sõnum 31.10.2013 18:01:53 vasta tsitaadiga

Vanaema läheb poodi ostab Office ja windows arvuti.

Enne:
Paneb plaadi sisse installib office ja sisestab koodi. OK on tark memm.

Nüüd.
Plaati ei ole. Peab endale microsoft konto tegema ja selle office koodiga siduma. Siis peab õigelt Microsoft lehelt Windowsi alla laadima. Heal juhul saab hakkama.
Mõned takistused on ka:
Võib vale keele valida. Kui litsentsi ära aktiveerib.
Võib endale Office 365 konto aktiveerida.
icon_biggrin.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Mnator
HV Guru

liitunud: 18.10.2007




sõnum 31.10.2013 18:06:27 vasta tsitaadiga

peacemaki kirjutas:
Vanaema läheb poodi ostab Office ja windows arvuti.

Enne:
Paneb plaadi sisse installib office ja sisestab koodi. OK on tark memm.

Nüüd.
Plaati ei ole. Peab endale microsoft konto tegema ja selle office koodiga siduma. Siis peab õigelt Microsoft lehelt Windowsi alla laadima. Heal juhul saab hakkama.
Mõned takistused on ka:
Võib vale keele valida. Kui litsentsi ära aktiveerib.
Võib endale Office 365 konto aktiveerida.
icon_biggrin.gif
M$ ja NSA rõõmustavad selle viimase variandi suhtes kindlalt icon_cool.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
sakinaga
HV Guru

liitunud: 30.08.2006




sõnum 31.10.2013 19:28:55 vasta tsitaadiga

Milline vanaema sul eraldi windowsilitsentsi ostab ilma arvutita? Tulge maa peale tagasi palun.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  ONLINE-intervjuu Microsoftiga 28. oktoobril 2013 mine lehele eelmine  1, 2, 3
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.